Közgázos MSc diákok blogbejegyzései

Polmark

Polmark

Vasárnapi boltzár

2016. június 10. - rbraun

Merétei Márkó 

Megszavazták a vasárnapi boltzár eltörlését? Ez a kérdés érdekelte leginkább az országot az elmúlt időszakban. Az index.hu megkérdezte az utca emberét mit gondol erről. A vélemények megoszlónak tűntek. Az egyik oldalról az emberek örülnek, hogy a vasárnap is eltudnak menni a nagyobb szupermarketekbe vásárolni, mivel sok embernek csak akkor van ideje érdemben ilyennel foglalkozni. A másik oldalról viszont, pont úgy gondolja az utca népe, hogy azt a napot vették el a családoktól amit nyugodt környezetben, otthon tudnak tölteni. A vasárnapi boltzár kérdése tehát a mai napig nem letisztázott, hogy milyen sikereket, illetve, hogy milyen kudarcokat ért el. Egy biztos, ez az ellenzék részéről egy nagy csapás volt a Fidesz irányába. Egy esetleges népszavazáson majdnem biztos, hogy az eltörlés mellett szavazott volna a nép többségben.

 

Az média hasábjain megjelenő gondolatokat elővéve:

 

Gulyás Gergely Fideszes képviselőt idézve „A társadalmi szolidaritás és a polgári Magyarország is vereséget szenvedett. De egy demokráciában a nép szava a legfőbb törvény.” Ez mondat akár egy bukott tanuló szájából is elhangozhatott volna, aki az utolsó szó jogán próbálja magyarázni a bizonyítványát.

 

„A kereskedelmi dolgozók bejelentették hogy tüntetnek.” Ezt a nézőpontot tekintve senkit nem köteleznek a munkavégzésre, az dolgozik aki magasabb jövedelmet szeretne realizálni. A bérpótlék amit kapnak munkavállalók, egy extra kiegészítés számukra amit családjukra tudnak elkölteni.

 

Egy pontján mindenképpen javulást is hozott a zárva tartás. A „kiskereskedelemben 5,7%-os bővülés volt kimutatható a KSH adatai alapján”, amely a hazai kiscsaládokat támogatta, nem pedig a külföldi multik zsebei ömlesztette a pénzt. Ezért számukra szintén nagy érvágás a törvény eltörlése, mert számukra a vasárnapi boltzár igencsak kapóra jött. Ezeknek a családi kisboltoknak már az első hétvégén érezhető volt az igen erős visszaesés.

 

Összeségében úgy gondolom, hogy az ellenzék bizonyította, hogy van elég erő az bennük ahhoz, hogy felvegyék a harcot a kormánnyal, és hogy olyan lépéseket tudjanak tenni, amivel azt sugallják az emberek felé, hogy az Orbán féle diktatúra nem megtörhetetlen és igen is összefogással és ésszerű döntésekkel gyengíthető folyamatosan.

 

Úgy gondolom hogy bár a vasárnapi programok tárháza ezzel egy kicsit beszűkült, és még én sem vagyok vele tisztában, hogy mit csinálok vasárnap, de legalább már tudom, hogyha a barátokkal összeülök egy koccintásra egy meleg vasárnapi napon, akkor nem kell megijednem, ha kifogyunk a sörből!

 

Forrás:

http://index.hu/gazdasag/2016/04/07/vasarnapi_boltzar_egy_eve_nepszavazas/

http://index.hu/video/2016/04/11/vasarnapi_nyitvatartas_rogan_fidesz/

A bejegyzés trackback címe:

https://polmark.blog.hu/api/trackback/id/tr148797182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása