Közgázos MSc diákok blogbejegyzései

Polmark

Polmark

Hillary Clinton Taylor Swifttől vesz marketing taktikákat (és beválik)

2016. május 30. - rbraun

Anonyma

Mi a közös Hillary Clintonban és Taylor Swiftben? Mindketten szerepeltek már a Vouge címlapján, mindketten rajta vannak a Times 100 legbefolyásosabb ember listáján, jah, és ugyanabból a marketing könyvből tanulnak.

A cikk alapján az amerikai választások 67 éves elnökjelöltje valóban a 25 éves popsztár marketing taktikáját alkalmazza kampányához. Mindketten a közösségi médiát használják fel, hogy kapcsolatot teremtsenek rajongóikkal, szavazóikkal. Swift sokszor igyekszik azt a látszatot kelteni képeivel, hogy ő is csak egy közülünk. Clinton is olyan fotókat posztol Instagramra, Pinterestre, amik alapján azt gondolnánk, ő is egy átlagember.

Swift és Clinton is szeretik meglepni és lenyűgözni követőiket rendhagyó dolgokkal. Swift például mikor megtudta, hogy az egyik nagy rajongója egy koncertje közelében tartja az esküvőjét, megjelent és fényképezkedett az ifjú párral. Ezen kívül szeret meglepetés ajándékokat küldeni követőinek, egyszer például kifizette egyik rajongója diákhitelét. Clinton is hasonlóan közvetlenül viselkedik az emberekkel. Egyszer aláírta egy 9 éves kisfiú iskolai igazolását, hogy az találkozhasson vele egy eseményen, amit aztán persze posztolt twitteren.

Clinton és szakemberei mindezekkel próbálják felfrissíteni, fiatalosabbá, hitelessé tenni kampányát. A hitelesség nagyon fontos egy politikai kampányban. A taktika bevált, a rajongók (és persze a szavazók) azt érzik tőle, hogy Hillary akár lehetne közülük, hétköznapi emberek közül is egy, ami szerethetővé teszi őt. Korábbi hideg és érzelemmentes hírnevével inkább az idősebb korosztályokra hatott, ezzel a közvetlenebb viselkedéssel azonban megnyerheti az eddig idegenkedő fiatalabb korosztályokat is. Egyelőre korai megmondani, hogy az új irány befolyásolni fogja a közvélemény kutatások eredményeit, de az biztos, hogy arra jó, amire kitalálták: emberibbé teszi a márkáját és a nép politikusává teszi őt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polmark.blog.hu/api/trackback/id/tr498758048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása