Közgázos MSc diákok blogbejegyzései

Polmark

Polmark

Új hobbid lesz, mert azt mondták

2017. május 19. - rbraun

Kocsis Bence

Néhány alapvető dolgot szeretnék első lépésként a bejegyzésben leírni, amivel a szavazók többsége nincs tisztában. A legelső ezek közül, hogy a stadionépítésre és fenntartásra elköltött összegek soha nem hozzák vissza az árukat. Ha befektetésként tekintünk rá, akkor a legrosszabb befektetések közé tartozik. Emellett az élsportban résztvevők egy nagyon szűk réteg, akik magyar viszonylatban jól élnek a klubfutballból, különösebb nemzetközi teljesítmény nélkül. A cikkemmel akkor szeretnélek megszólítani, ha nem jársz meccsre és nem futballozol az élvonalban.

Néhány példát említve a közelmúltból: az MTK nemrég átadott 5000 férőhelyes stadionjában 1300 fő az átlag nézőszám. A Debrecen 20 000 fős stadionjában 3000, míg a legnagyobb marketing értékkel rendelkező FTC klubban átlagban 6000 főt láthatunk a 19 000-ből. Ez a legjobb esetben is 30%-os kihasználtság, de leginkább átlagosan a 10 és 20 % közötti tartományba esik. A szemfüles olvasó már látja az összefüggést. Egy olyan világot lát, ahol a vállalkozás 20 %-os kihasználtság mellett kap pénzt a banktól. Ezt a pénzt soha sem fizeti vissza és kamatokról sem beszélünk, de a végén mégis dicsérik. Ezt mérlegelve emlékezz vissza, hogy te magad mennyit kaptál ingyen az életben! Ha valami nincs rendben összehasonlításkor, ne aggódj. Nem benned van a hiba!

Szerettél volna költeni valamire, amit nem engedhettél meg magadnak? Volt valamilyen kiadásod, amit a közelmúltban elhalasztottál? Szeretnél egy hobbit, ami kizökkent a mindennapokból? Ne aggódj, már választottak neked egyet. Eldöntötték helyetted, hogy mit kell szeretned.

 A szabad akaratod elveszik azzal, hogy a futball fals marketingértékére hivatkozva szolgálják ki a kormányközeli emberek igényeit. Persze ez néhányuknak jó üzlet. Talán a párezer ember is jól szórakozik hétvégén az mb1-es meccsen.

De mi lesz veled? Hagyod, hogy ne történjen semmi. A focit mindenki szereti, ettől lesz nemzetközileg is jó híre az országnak. Vagy lehet, hogy pont ettől van rossz hire? 

Felhasznált cikkek:

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-negativ-rekord-ilyen-keves-nezo-meg-nem-volt-2373959

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/hiaba-folynak-milliardok-stadionepitesekre-a-penz-nem-terul-meg-1302296

http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/bajnoki_merkozesek/nb_i/2016_2017/nezoszamok

http://hvg.hu/gazdasag/20141104_Kiemelt_beruhazas_lett_az_MTKstadion_epi

http://index.hu/sport/futball/2017/03/07/puskas_ferenc_stadion_190_milliard_koltseg/

https://mno.hu/sport/15-honap-alatt-elkeszul-az-uj-debreceni-stadion-1131568

A bejegyzés trackback címe:

https://polmark.blog.hu/api/trackback/id/tr8212524857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása