Közgázos MSc diákok blogbejegyzései

Polmark

Polmark

A Brüsszellel való harc fenntartása, vagy a népességcsökkenés problematikája a fontosabb?

2017. június 09. - rbraun

Kiacz Mihaly

A kormány jelenlegi külpolitikája, oktatáspolitikája és családpolitikája ellentmondásosnak tűnhet, hiszen folyamatosan azt sulykolják a propaganda hírközléseikkel, hogy harcban van az ország, ugyanakkor pedig folyamatosan arra próbálják ösztönözni a lakosságot, hogy szülessen minél több gyermek, így megfordítva az évtizedek óta fennálló népességcsökkenés problematikáját. Küzdünk Brüsszel ellen, meg mindenki ellen, ugyanakkor Családi otthonteremtési programok létrehozására, kifejlesztésére költünk, ezek kissé ellentmondásos cselekvések, ugyanis tudjuk jól, hogy a háborús hangulatban, állapotban, légkörben kevesebb gyermek születik. Az állítsuk meg Brüsszelt típusú propaganda közlések pedig a nép butítását eredményezi.

Magyarországon az a hagyomány a történelmi elnyomásoknak köszönhetően, hogy ha valamivel nem értünk egyet, akkor be kell fogni a szánkat. Ez a problematika a mai „szabad” világban kezd egyre nagyobb gond lenni ismét, ugyanis ha valaki felemeli a hangját, az el fog tűnni a nyilvánosság elől egyik pillanatról a másikra. Ezért lenne célravezető az, ha a magyar nép együtt, együttes erővel lépne fel az „állítsuk meg Brüsszelt” típusú propaganda butítás ellen, hogy végre egy új irány jelenjen meg (például Svájci módra) a „mindenkivel békében vagyunk és élünk”. Ha ez megtörténne, akkor végre helyén való lenne a népfogyatkozással való problémák orvoslása. Hiszen béke hangulatban, boldogságban sokkal nagyobb lenne a gyermekvállalási hajlandóság és így a CSOK programnak is lenne értelme.

Véleményem szerint a propaganda hírek pénzelése helyett, az oktatásba kellene fektetni, hogy a következő 20 évben a régi szép időkben tapasztalt megbecsülése és tudása legyen a tanároknak, ne pedig kényszer lehetőség legyen olyanok számára, akik máshol nem tudnak elhelyezkedni, helyt állni. Manapság sajnos nagyon ritkán érzem azt, hogy az iskolai és egyetemi képzés megéri a maga éveit, jó lenne, ha ez a gyerekeink számára végre valójában tanulás, felkészülés az életre és nem időpocsékolás lenne. A gyermekvállalás ösztönzését pedig a béke és boldog hangulat megteremtésével és nem különböző otthonteremtő programokkal segíteném elő.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polmark.blog.hu/api/trackback/id/tr4612581689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása