Közgázos MSc diákok blogbejegyzései

Polmark

Polmark

KAMPÁNY A VAJDASÁGBAN

2016. április 28. - rbraun

KK

Orbán Viktor megjelenéseit facebook oldalán követve, leginkább említésre méltó a vajdasági kampány. A Vajdaság számára nyújtott támogatást, ezáltal pedig a magyarság támogatását több követője is pozitívan ítéli meg, ezzel azonban nem teljesen értek egyet.

Március elején beindult a választási kampány Szerbiában, írja a magyaridok.hu. Április 24-én rendkívüli parlamenti választásokat is tartanak. Március elején a legnagyobb magyar párt (VMSZ) is megkezdte az aláírások összegyűjtését. Orbán Viktor facebook oldalát böngészve képeket és videókat is találhatunk a vajdasági kampányról. A sajtótájékoztatón miniszterelnökünk is részt vett, ahol arra kérte az ott élő magyarokat, hogy a magyar pártra szavazzanak.

A 24.hu-n olvashatjuk, hogy a Vajdasági Magyar Szövetséggel aláírtak egy gazdaságfejlesztési programot, melyet a magyar kormány finanszíroz. Miniszterelnökünk megjelenése a sajtótájékoztatón és a vajdaság támogatása hazánk népszerűsítését célozhatja, hiszen az utóbbi időkben a menekültek ellen felhúzott kerítés miatt több kritika is érte hazánkat. Orbán Viktor kiemelte, hogy a program egyaránt jó Szerbiának, az ott élő magyaroknak, Magyarországnak és az EU-nak is, írja a hírek.sk. „A világ az elmúlt években alaposan megváltozott, most az kell, hogy másokat is érdekeltté tegyünk a saját sikerünkben, és ez különösen igaz itt a térségben.” A miniszterelnök fontosnak tartja az országok együttműködését. Ezt a facebook oldalán megosztott videóban hangsúlyozza.

„Magyarország eljutott oda, hogy munkahelyeket képes teremteni magyarlakta szomszédságban is.” Írja egy kommentelő Orbán facebook oldalán. Dicsérendő, hogy támogatja a külföldre került magyarlakta területeket, de míg hazánkban sok térség igen elmaradott, elsődlegesen ezek fejlesztése kellene, hogy elsődleges cél legyen. Egyre fontosabb azonban a szomszédos országokkal való együttműködés is, hiszen ez hosszú távon javíthatja hazánk Európai Unión belül betöltött helyzetét.

Éppen az ilyen jellegű megnyilvánulások, gondolatok miatt egy ilyen megjelenés, a magyarság támogatása különösen fontos eszköz lehet a választók megnyerésére egy választás esetén. Annál is inkább, mert semmi különösebb marketing eszköz nem kell hozzá, a hírekben és közösségi oldalakon terjed az ilyen jellegű információ. Természetesen nem mindenki ért egyet ezzel az elvvel, ami a kommentekben is megmutatkozik, de egy bizonyos réteget ezzel is meg lehet nyerni.

A bejegyzés trackback címe:

https://polmark.blog.hu/api/trackback/id/tr378669414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása