Közgázos MSc diákok blogbejegyzései

Polmark

Polmark

Talpra Momentum!

2017. június 09. - rbraun

Horvath Noemi

Intézményi közgazdaságtan órán azt tanultuk, hogy körülbelül 75 év kell ahhoz, hogy egy társadalomban megszilárduljon az új gazdasági-politikai berendezkedés. Magyarország még messze jár ettől, de a már szavazóképes Y generáció határozottan új szemléletmódot képvisel. Üde színfoltként jelent meg a Momentum Mozgalom a magyar politikai palettán. A magát új politikai generációként aposztrofáló ellenzék, olyan méretű megmozdulást tudott produkálni, hogy a nevük hallatán én is egyből a Pilvax kávéházban éreztem magam. A támogatottságuk azonban nem igazán akar növekvő tendenciát mutatni.

Nem áll még készen Magyarország az értelmiségi fiatalok mögé állni vagy a Momentum csinál valamit rosszul? Valószínűleg mind a kettő, de bízzunk benne, hogy csak a második. Egy épphogy csak párttá kiáltott mozgalom esetén el lehet és el is kell fogadni a bizonytalankodást, a bakikat és a meggondolatlanságot (ha politikáról van szó, hihetetlen a toleranciaküszöbünk), de az Origo-s botrány fölött nehezen megy el az ember szó nélkül. Véleményem szerint nem csak meggondolatlan, de teljesen felesleges lépés volt az Origo székház letámadása. Meggondolatlan, mert a felháborodáson kívül mást úgysem tudtak volna elérni vele és felesleges, mert az új generációt nem ez érdekli. A (szabad és fejlett) világ eljutott arra a szintre, hogy a kormány a hagyományos sajtószabadság korlátozásának ellenére, nem tud gátat szabni a véleménynyilvánításnak. Az internet és a közösségi média határtalan platformja lehetőséget kínál bármilyen vélemény megosztására a nagyvilággal cenzúra nélkül. Aki nem akar, az nem olvas kormány közeli sajtót, vagy legalább próbál több forrásból tájékozódni.

Sajnálatos, ami az Origóval történik, de az ehhez hasonló gerilla akciókkal nem fog több támogatót szerezni a Momentum. Amire koncentrálnia kéne, az a hiányzó víziója. A honlapjukra látogatva sablonos jövőképbe botlik az érdeklődő. Lehet, hogy ez eddig működött, de, ha tényleg a 21. századi embert akarják meggyőzni, akkor sokkal többre lesz szükségük. Értem, hogy értelmiségi, értem, hogy fiatalok, de akkor halljuk azt a Nemzeti Dalt!

https://momentum.hu/

http://24.hu/belfold/2017/05/18/itt-a-momentum-videoja-az-origos-latogatasrol/

A bejegyzés trackback címe:

https://polmark.blog.hu/api/trackback/id/tr2112581661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása