Közgázos MSc diákok blogbejegyzései

Polmark

Polmark

Marketing a migrációs kérdésekben

2016. május 30. - rbraun

Klára Péter

2015-ben Szíriából elindult lassan már az egymillió főt meghaladó menekült tömeg komoly fejfájást okoz az európai vezetők számára. A magát igazolni nem tudó, európai nyelvet ritkán beszélő és esetenként veszélyes emberek letelepítése/ki vagy tovább toloncolása fontos politikai kérdéssé vált ezáltal hazánkban is. Amennyiben a kormány jól vagy a tömeg tetszésének megfelelően kezeli a helyzetet, úgy komoly szimpátiát válthat ki. Ugyanakkor az ellenzék előtt is adva van a helyzet, mutassák meg ők a helyes irányt, hogy legközelebb rá szavazzunk. 

Hazánk miniszterelnöke már a kezdetektől bevándorlás ellenes politikát folytatott, ezzel komoly pozitivitást generálva magának a bevándorlóktól tartó és félő magyar lakosságban. A nyugati trendekkel és gondolatokkal már az elején szembe menő Orbán végig a magyarság védelmét és biztonságát hangsúlyozta. Az utóbbi gondolattal páratlan szimpátiát keltett valamint eme gondolatot rengeteg kommunikációs csatornán hirdette is. „Semmilyen nyugati etikai gondolkodás nem lehet indok, hogy veszélybe sodorjam a magyar állampolgárokat. „- Orbán Viktor, Petőfi rádió, TV2, Magyar Nemzet.

Fontos lehet továbbá marketing szempontból az is, hogy a miniszterelnökünk strukturáltan és a véleménye mellett kitartva kormányozza az országot ebben a kérdésben. Ilyen helyzetekben egy vezetőtől elvárt a szilárdság és a magabiztosság, amelyet most láthatunk is minden lehetséges platformon sugározva. „Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió külső határai és az EU-n belüli szabad mozgás megvédése érdekében készítette el tíz pontból álló javaslatát, amelyet a Demokrata Centrumpártok Internacionáléjának (CDI) lisszaboni tanácskozásán tárt a nyilvánosság elé. A Schengen 2.0 tervre - mint a közmédiának adott nyilatkozatában elmondta - azért van szükség, mert elhibázott irányúnak tartja a migrációs válság kezelésére tett európai bizottsági javaslatot.”

Az egységesség szempontjából az is fontos, hogy úgy látszódjon, a kormány teljes egyetértésben van ebben a kérdésben, mind például miniszterelnök, mind a külügyminiszter ugyanúgy vélekedik a témáról. „Kiábrándító az uniós intézmények hozzáállása a bevándorlási válsághoz, ugyanis a teljesen egyértelmű következmények ellenére továbbra is arra próbálnak koncentrálni, hogy miként hozzanak még több embert Európába - közölte Szijjártó Péter az MTI-vel az uniós külügyminiszterek hétfői luxembourgi tanácskozásán.”

Források:

http://figyelo.hu/cikkek/431726-az-egyutt-orban-10-pontjat-tamadja

http://figyelo.hu/cikkek/431795-bevandorlas--ketes-remenyek-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polmark.blog.hu/api/trackback/id/tr468758038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása